IMG_0976[1]

Dugnad // Torsdag 28. mai

Det blir dugnad på banen torsdag 28. mai fra kl. 16.30 med vertikalskjæring, dressing og resåing av greener på programmet.

Dugnadslederne er på plass kl. 16.30, men du kan komme når det passer deg.

Oppgaver du kan hjelpe oss med: Dressing av greener Ta med spade og hansker. 

Råd dersom du kan bidra (i tillegg til råd fra Folkehelseinstituttet): Vask hender både før og etter Ha på hansker Alle veiledninger/instrukser vil foregå utendørs Hvis flere medlemmer møter samtidig, avtand mellom dere må til enhver tid være minst 1 meter Unngå oppgaver som fører til nærkontakt eller kroppskontakt.

Du må unngå å møte dersom: Du har symptomer på luftveisinfeksjon  Det gjelder også ved milde symptomer  Du har hjemmekarantene eller er i hjemmeisolasjon.

Vi håper at mange medlemmer har anledning til å komme, og ønsker alle velkommen til en trivelig dugnad! 

Hvorfor vi skjærer og dresser greenene (kortversjon); Gresset er helt avhengig av å få luft ned mot røttene sine og vi må beskjære spesielt de overjordiske utløpere, hvis vi ikke gjør det vil gresstettheten bygge seg oppover og etter hvert dø. Dette fordi røttene ikke får utvikle (vokse) seg nedover i vekstlaget som følge av oksygen mangel. Ved oksygen mangel velger røttene å gro oppover mot luft, der vil de gro sammen og danne et eget teppe over vekstlaget, med det resultat at hele greenen er ødelagt. Etter mekanisk behandling av gresset er det helt nødvendig å dresse (legge) ut sand på greenene. Dette gjøres av flere grunner, noe skyldes de muligheter vi gir gresset for å leve videre, det andre er at dere skal få så jevne og slette greener som mulig for at deres putt skal finne rett vei til koppen :-) (Hentet fra: Mørk Golf) «Save the Greens» USGA: The Ins and Outs of Golf Course Aeration  NGF: Filtkontroll og mekanisk vedlikehold

Posted in Nyheter.